Handige Blogs
Wat weet Facebook van u?

Wat weet Facebook van u?

Activiteiten buiten Facebook beheren
Misschien herkent u het wel: u bekijkt in de Zalando-app een leuke jas. Later die dag opent u Facebook en wat verschijnt er? Een advertentie over die jas. Dit kan omdat Facebook van andere apps en websites informatie krijgt over wat mensen online doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan welke sites en apps mensen bezoeken, naar welke dingen is gezocht, informatie over aankopen en bij welke diensten een persoon met zijn Facebookgegevens inlogt.

Facebook verzamelt deze informatie niet zelf, maar andere bedrijven delen de gegevens met het bedrijf. De gedeelde informatie wordt vervolgens gebruikt om onder andere relevante advertenties weer te geven. Wilt u dit niet? Bekijk en wis de opgeslagen gegevens of stel in dat Facebook in de toekomst deze informatie niet gebruikt.

Opgeslagen informatie wissen in de Facebook-app
Bekijk en wis de gegevens die andere apps en sites met Facebook delen als volgt via de Facebook-app:

Open de app Facebook
Tik rechtsboven op het pictogram met de drie liggende streepjes .
Tik op Instellingen en privacy > Instellingen.
Tik onder ‘Je Facebook-gegevens’ op Activiteit buiten Facebook.
Tik op Je activiteiten buiten Facebook beheren.
Typ uw wachtwoord en tik op Verzenden.
Een lijst met apps en sites die informatie delen met Facebook verschijnt.
Tik op Geschiedenis wissen > Geschiedenis wissen om alle opgeslagen informatie te verwijderen.
Er worden minder relevante advertenties getoond. Facebook weet namelijk niet meer welke sites en apps u hebt bezocht. Wel blijft u evenveel reclames zien.

Opgeslagen activiteiten wissen (web)
Bekijk en wis de gegevens die apps en sites aan Facebook doorgeven als volgt via de website:

Ga naar facebook.com en log in.
Klik rechtsboven op het driehoekje.
Klik op Instellingen en privacy > Instellingen.
Klik links op Je Facebook-gegevens.
Klik op Activiteiten buiten Facebook.
Klik rechts op Je activiteit buiten Facebook beheren.

Afbeelding activiteit buiten Facebook

Typ uw wachtwoord en klik op Doorgaan.
Klik indien nodig nogmaals rechts op Je activiteit buiten Facebook beheren.
Een overzicht met alle apps en websites die activiteiten delen met Facebook opent.
Klik eventueel op een app of site om te zien welke informatie gedeeld wordt met Facebook. Klik op Activiteitsdetails downloaden voor een volledig overzicht.
Klik bovenaan de pagina op Geschiedenis wissen > Geschiedenis wissen om alle opgeslagen informatie te verwijderen.
Facebook weet niet meer welke websites u hebt bezocht. Hierdoor worden minder relevante advertenties getoond. Wel blijft het aantal reclames dat u ziet, gelijk.

Voortaan bijhouden van activiteiten uitzetten in de Facebookapp
Wilt u dat Facebook geen gegevens van andere apps en sites opslaat? Schakel de functie dan uit. De al opslagen informatie wordt dan automatisch verwijderd.
Toekomstige activiteit op app/site niet delen met Facebook
Open de app Facebook.
Tik rechtsboven op het pictogram met de drie liggende streepjes .
Tik op Instellingen en privacy > Instellingen.
Tik onder ‘Je Facebook-gegevens’ op Activiteit buiten Facebook.
Tik op Je activiteit buiten Facebook beheren.
Tik op Meer opties > Toekomstige activiteit beheren.
Tik nogmaals op Toekomstige activiteit beheren.
Tik op het blauwe schuifje achter ‘Toekomstige activiteit buiten Facebook’. Als het schuifje grijs is, staat de functie al uit.
Tik op Uitschakelen.
Facebook krijgt nog steeds informatie over uw online activiteiten bij andere sites en apps, maar dit wordt niet meer gekoppeld aan uw Facebookaccount. U bent nu wat meer anoniem. Bij andere apps of sites inloggen via Facebook kan nu niet meer.

Voortaan bijhouden van activiteiten uitschakelen online, dus op het web
Wie wil dat Facebook voortaan de gegevens van andere apps en websites niet bewaart, schakelt de functie uit. Eerder bewaarde informatie wordt dan ook automatisch gewist.

Ga naar facebook.com en log in.
Klik rechtsboven op het driehoekje.
Klik op Instellingen en privacy > Instellingen.
Klik links op Je Facebook-gegevens.
Klik op Activiteiten buiten Facebook.
Klik links op Meer opties.

Activiteiten buiten Facebook

Klik op Toekomstige activiteit beheren > Toekomstige activiteit beheren .
Klik naast ‘Toekomstige activiteit beheren’ op het blauwe schuifje en vervolgens op Uitschakelen.
Facebook krijgt nog steeds informatie over uw online activiteiten, maar dit wordt niet meer gekoppeld aan uw account. U bent nu wat meer anoniem. Bij andere apps of sites inloggen via Facebook kan nu niet meer.

Bron: https://www.seniorweb.nl/tip/nieuwe-privacy-instellingen-van-facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.