Handige Blogs
Debiteuren Nabellen

Debiteuren Nabellen

Wat is goed debiteurenbeheer? Goed beheer is erg belangrijk voor een bedrijf. Dit voorkomt dat klanten facturen niet of niet op tijd betalen. Als dit beheer niet in orde is, kan dit in het ergste geval leiden tot het faillissement van uw bedrijf. Goed debiteurenbeheer is daarom essentieel!

Om uw debiteuren zo goed mogelijk in de gaten te houden, kunt u het beste een vaste tijd aanhouden. Bijvoorbeeld:

  • een betalingsherinnering: 15 dagen na factuurdatum
  • Telefonische ‘friendly reminder’: 21 dagen na factuurdatum
  • Herinnering: 30 dagen na factuurdatum
  • Laatste belpoging: 44 dagen na factuurdatum.

Debiteuren nabellen. Uitbesteden of zelf doen?

Dit hangt af van meerdere factoren. Tijd, grootte van uw kantoor en intensiteit van uw contact met debiteur. Dat klinkt abstract, maar we zullen het toelichten. Stel dat u met een kleiner bedrijf zaken doet. De ene dag belt u over de status van uw offerte en een dag later moet u diezelfde persoon ineens manen voor een openstaande post. Een beetje dubbel voelt dat. Dan is het prettig wanneer een andere partij dit namens u doet.

Debiteurenbeheer is met name ook vervelend wanneer u nauw contact heeft met de debiteur. U bent op de hoogte van de persoonlijke/zakelijke situatie van dit bedrijf, waardoor er een soort van ‘begrip’ ontstaat, waarom er nog niet is/wordt betaald. Zijn grootste klant betaalt niet. Hij ligt in scheiding, etc etc. Vervelend, maar eerlijk:

Uw schoorsteen moet ook roken, toch ?

Debiteurenbeheer is essentieel, maar lastig. Welke toon gebruikt u? Gaat u er vol in, omdat die factuur toch écht betaald moet worden of blijft u té aardig, waardoor de gemiddelde betalingstermijn van uw debiteuren ongewenst verdubbelt?

MASVoice kan u hierbij van dienst zijn. Voor een afgesproken prijs per call wordt de debiteur op vriendelijke, doch strakke wijze benaderd.